Wijzonol Rhesus Racing Team debuteert met toptien

ZANDVOORT, 9 april – Wijzonol Rhesus Racing Team debuteerde afgelopen weekend met de Paasraces in de Dunlop SportMaxx Renault Clio Cup. De coureurs Addie van de Ven en Marcel Duits kenden een positief weekend met de opvallend blauw gekleurde bolides op Circuit Park Zandvoort. Met twee top tien resultaten bood het weekend veel perspectief voor de volgende races. De vele aanwezige relaties van Wijzonol (Van Wijhe Verf BV) waren op hun beurt zeer lovend over het georganiseerde VIP uitje naar Zandvoort.

De donderdag begon met een vastgelopen motor van Addie van de Ven. De coureur uit Apeldoorn kreeg een nieuw exemplaar tot zijn beschikking en trainde zich ondanks de weinige kilometers naar een knappe zesde startpositie voor de eerste race. Uit een deelnemersveld met 22 gloednieuwe Renaults Clio III RS ‘Coupe’, wist Marcel Duits de twaalfde stek op de startgrid te veroveren.

De eerste race begon Van de Ven voortvarend en vestigde zich al snel op een vijfde positie. De 43-jarige coureur werd echter getoucheerd, waardoor hij met een verbogen stuurstang de pitstraat opzocht. Marcel Duits wist uitstekend op te klimmen naar een negende positie, waar hij ook in de tweede race eindigde. Ondanks de toptien positie was de snelheid aanwezig om tijdens de volgende races nog verder richting de top te vechten. Addie van de Ven moest doordat hij de eerste race vroegtijdig verliet, de tweede race achteraan starten. In een spannende wedstrijd knokte Van de Ven zich naar voren en sloot de race als veertiende af.

Teammanager Andre Kool: “Het hele raceweekend is positief verlopen en we hebben laten zien waar we kunnen staan. Alleen de pech die we nu gehad hebben, hopen we niet meer mee te maken. We gaan binnenkort nog wat extra kilometers maken om goed voorbereid aan de start te staan tijdens de Pinksterraces.”

“We hebben heel positieve reacties gehad van de relaties van Wijzonol. Zij kwamen in een bus naar het circuit en arriveerde voor de eerste race begon. Het leuke was dat je overal in de paddock de petjes van Wijzonol kon zien. Dankzij de medewerking van de organisatie van CPZ circuit konden we alle klanten als verrassing met een bus een rondje laten meerijden over het circuit. Dit was een positieve start van het seizoen en we kijken nu al uit naar de Pinksterraces”, aldus Kool.”

Coureur Addie van de Ven: “Het was erg verrassend hoe prima de auto ging, deze past bij mijn rijstijl. Op donderdag moest mijn motor gewisseld worden, maar dat maakte niet uit voor de kwalificatie. Ik kwalificeerde me als zesde in dit veld met gerenommeerde namen. Na het bestuderen van de data, bleek dat er nog meer ingezeten had. Dus dat biedt perspectief voor de toekomst. Tijdens de eerste race kreeg ik een tikje op m’n wiel waardoor de spoorstang krom was. Doorrijden had geen zin. Ik besloot om de pits binnen te gaan om mijn banden te sparen. Door het incident moest ik de tweede race achteraan starten. In het begin reed ik iets te voorzichtig, maar daarna nam ik grote stappen en finishte op een veertiende positie.”

“Het hele weekend bij Wijzonol Rhesus Racing wordt ontzettend professioneel benaderd en ik stond elke keer verrast te kijken hoe alles tot in de puntjes verzorgd was. We zijn ook nog een rondje over het circuit geweest waarbij ik uitleg gaf over het circuit, hoe hard je rijdt, enzovoort. Daar reageerden de Wijzonol klanten erg leuk op. Ik heb dit weekend erg veel geleerd, maar ook veel pech gekend. Hopelijk heb ik alle pech voor dit seizoen nu gehad. Ik heb ondanks dat, enorm genoten van dit weekend. Met de Pinksterraces ga ik er weer voor,” besloot Van de Ven.

Coureur Marcel Duits: “We hebben het goed voor elkaar. Iedereen vond het fantastisch, het hele pakket, de uitstraling, alles. Donderdag gingen we de baan op om de auto te leren kennen en de nieuwe Clio is een echte raceauto. We hebben donderdag en vrijdag veel kilometers gemaakt en daarbij kregen we de juiste ondersteuning van Verschuur. De Paasraces betekende voor ons het Clio debuut. Het is een leerproces. Ik had enige problemen met onderstuur, maar daaraan gaan we verder werken tijdens het testen. Ik ben twee keer als negende gefinisht. Gezien de deelname van de rijders en de competitie ben ik daar tevreden mee. In de races zat het hele veld heel ‘close’ bij elkaar. Als ik de tijden vergelijk met de mannen op het podium, dan heb ik goede hoop voor de voor de komende race, omdat we weten waar we extra snelheid vandaan kunnen halen.”

Wijzonol actief met relatie marketing door middel van sponsoring raceteam!
Met de sponsoring van het raceteam wil Wijzonol een sportieve impuls geven aan haar activiteiten. Het Zwolse familiebedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt kwalitatief hoogwaardige verfproducten voor de professionele – en de consumentenmarkt. Met een innovatieve en flexibele instelling heeft het onafhankelijke bedrijf inmiddels een zeer sterke marktpositie verworven, zowel in Nederland (onder de merknaam Wijzonol) als in het buitenland (onder de merknaam Ralston).

Het Wijzonol Rhesus Racing Team had een prachtige VIP accommodatie in de paddock. De relaties die maandag op ‘raceday’ aanwezig waren, hebben onder mooie weersomstandigheden genoten van de Paasraces. Zij waren zeer lovend over de professionele uitstraling van het team en verrast dat zij met een bus over het circuit mochten.

Laurens van Gils, Wijzonol: “We hebben een super weekend gehad en zijn enorm trots op de uitstraling van het Wijzonol Rhesus Racing Team. De interactie tussen de Wijzonol coureurs Marcel Duits en Addie van de Ven met de relaties en klanten is perfect. Zij staan onze gasten vriendelijk te woord. Iedereen genoot volop van de spannende en gave races. We hebben het gevoel dat er nog meer in zit, maar de racekoorts begint toe te slaan en het overtrof onze verwachtingen ruim. De klanten leven mee met onze herkenbare kleur blauw, het Wijzonol Rhesus Racing Team.”

Het volgende evenement waar het Wijzonol Rhesus Racing Team in actie komt is tijdens de Pinksterraces op 28 mei te Circuit Park Zandvoort.
Uitslag race één Dunlop SportMaxx Clio Cup te Circuit Park Zandvoort:
01 Tim Buijs, Equipe Verschuur, 12 ronden in 23:59.881
02 Pim van Riet, Van Riet Racing, +1.604
03 Paul Vahstal, Equipe Verschuur, +2.209
09 Marcel Duits, Wijzonol Rhesus Racing Team, +17.877
DNF Addie van de Ven, Wijzonol Rhesus Racing Team, +10 ronden

Uitslag race twee Dunlop SportMaxx Clio Cup te Circuit Park Zandvoort:
01 Michael Bleekemolen, Team Bleekemolen, 12 ronden in 24:18.468
02 Melvin de Groot, Team Bleekemolen, +0.919
03 Benno van Ree, Van Ree, +1.120
09 Marcel Duits, Wijzonol Rhesus Racing Team, +12.917
14 Addie van de Ven, Wijzonol Rhesus Racing Team, +20.445

Voor meer nieuws voor, tijdens en na de races www.rhesus.nl & www.racexpress.com

Leave a Reply