Autosport

Rhesus racing is in 2003 heel eenvoudig begonnen in de autosport. Met een enkele auto en een eenvoudige trailer trok het team naar de wedstrijden. Inmiddels is Rhesus racing uitgegroeid tot een topteam en tevens recordhouder het Europese FIA GT4 kampioenschap! Ook het transport en de uitrusting van het team/de equipment is inmiddels passend bij de prestaties en het ambitieniveau van zowel het team als de sponsoren.

De afgelopen jaren is Rhesus racing vooral bezig geweest met het ondersteunen van andere raceteams in de GT3 en de GT4 zoals bijvoorbeeld Lambda racing en Mathol racing in Duitsland. Daarnaast staan rijders van Rhesus racing in de Dutch Supercar Challenge Superlight met hun Radical’s RS sinds 2013 weer ieder weekend op het podium!

Talent en begeleiding

Rhesus racing probeert een gezonde balans te vinden tussen talent en geld. Een goed voorbeeld hiervan is de deelname van Paul Meijer aan het Europees FIA GT4 kampioenschap. Al jaren stond Paul Meijer bekend als één van de absolute toptalenten, maar door gebrek aan geld was dit talent bijna verloren gegaan. Een team moet beschikken over sponsorgeld om zo’n talent de mogelijkheid te bieden uit te blinken in deze dure sport.

Toch blijft het opleiden en begeleiden van talent een belangrijke pijler in de visie van Rhesus racing. Zo heeft Rhesus racing in 2010 en 2011 met twee 2 Toyota Aygo’s deelgenomen aan de ACNN PTC cup met twee 17 jarige talenten. (2011 kampioen!) In 2013 deden we dit met de nieuwe Renault Formule 1.6 klasse en dat smaakte zeker naar meer!

Silverstone-GT4-2010-3

GT4-Zolder-2011-03

Paasraces-2014-Rhesus-racing-pitstraat