Rhesus

De naam Rhesus racing is afgeleid van koning Rhesus der Thraciers uit de Griekse mythologie. Koning Rhesus was bondgenoot van de Trojanen tegen de Grieken en stond bekend om zijn prachtige snelle paarden. Het Rhesus logo symboliseert dan ook de zijkant (de wielkasten) van een raceauto en een hoofd van 1 van deze prachtige snelle paarden.

Opgericht in 2003 is Rhesus racing vanaf 2006 als professioneel autosportbedrijf op de kaart gezet door deelname aan onder andere de Renault Clio Cup (vice kampioen 2008) de Suzuki Swift Cup (kampioen 2008). Eind 2008 is Rhesus racing begonnen aan een zeer ambitieus project in de hoogste Nationale autosport klasse de Dutch GT4 met 2 schitterende Aston Martin Vantage GT4 race auto’s. In 2010 rijdt Rhesus racing inmiddels op Europees niveau in de FIA GT4 European Cup en behaalt daar zowel het rijderskampioenschap als het teamkampioenschap. Rhesus racing breekt dat jaar alle records in de GT4!

Daarnaast wordt er deelgenomen aan de Europese Radical Masters en de Nationale Toyota Aygo Cup. Door de nauwe samenwerking die Rhesus racing heeft met Pro Drive in Engeland is Rhesus racing bovendien officieel door Aston Martin Racing aangewezen als Official European GT4 Part Supplier. Rhesus racing verzorgt dus de complete Aston Martin GT4 onderdelenservice voor Europa en is daarbij dus ook te vinden op bijvoorbeeld de 24H van de Nürburgring en Spa.

Het doel van Rhesus racing is om verschillende klassen in de Nationale en Internationale autosport te ondersteunen. Variërend van teammanagement, techniek en sponsorwerving tot en met het contracteren en begeleiden van jonge getalenteerde en ervaren rijders.

Naast het ondersteunen van de rensport organiseert Rhesus racing ook rijvaardigheidstrainingen en circuit incentives. Zo heeft Rhesus racing o.a. samen met bijvoorbeeld PON Porsche Centrum Leusden, Galaxy Group, Exxon Mobil, Fortis Mees Pierson, Amsterdam Diamond Centre, i-Trace intelligent fleetmanagement, Wijzonol bouwverven en American Express incentives georganiseerd.

Kortom, ook dit seizoen laat Rhesus racing weer van zich horen!

Wibo Rademaker in zijn Radical sportscar op de Nürburgring in Duitsland
Hospitality tijdens de Paasraces in Zandvoort
Assen-ADAC-GT-Masters-GT4-2011-07