Wijzonol Rhesus Racingteam grossiert wederom in podiumplaatsen tijdens Jubileumraces Zandvoort

1 juni 2008; Afgelopen weekend was het Wijzonol Rhesus Racingteam uit Apeldoorn weer actief op het circuit van Zandvoort. Nadat op zaterdag Addie van de Ven uit Apeldoorn zijn Renault Clio tijdens de eerste race naar een keurige 4e plaats wist te loodsen en Amersfoorter Paul Vahstal eindigde op de 7e plaats, starten beide coureurs op zondag weer vooraan in het sterk bezette veld met o.a. Sebastiaan en Michael Bleekemolen. Vanaf de 3e (van de Ven) en 4e (Vahstal) plaats vertrokken beide coureurs direct achter Sebastiaan Bleekemolen en Robert van den Berg. Bij het uitkomen van de Tarzanbocht was het stuivertje wisselen tussen Vahstal en van de Ven. De eerste twee ronden wisten zij hun posities 3 en 4 probleemloos vast te houden. In ronde 3 moest Bleekemolen met een defecte auto de pitsstraat opzoeken waardoor Vahstal en van de Ven doorschoven naar posities 2 en 3. Tijdens de race ontspon zich een fel gevecht tussen Vahstal en van de Berg om plaats 1, maar van de Berg wist Vahstal goed af te houden waardoor Vahstal uiteindelijk als 2e finishte. Van de Ven kon onbedreigd naar plaats 3 rijden.

In de tussenstand om het Nederland kampioenschap wist Vahstal zijn 1e plaats goed vast te houden. Addie van de Ven nestelde zich op een keurige 2e plaats samen met de vice kampioen van vorig jaar, Pim van Riet. Vahstal was tevreden met zijn resultaten: “Tijdens race 1 heb ik volop de aanval gezocht en dan weet je dat je risico’s loopt dat je in het strijdgewoel ook plaatsen verliest, helaas maar meer dan een 7e plaats zat er toen niet in. Over mijn 2e race kan ik tevreden zijn. Al na de eerste bocht, wist ik mijn teammaatje van de Ven te verschalken. Ik heb nog geprobeerd om van de Berg te attaqueren maar helaas lukt dit niet. In ieder geval ben ik blij met de punten en sta ik nog steeds stevig bovenaan”!

Addie van de Ven deed uitstekende zaken dit weekend door veel punten te verzamelen voor het kampioenschap. van de Ven: “Natuurlijk moet ik blij zijn, echter er had wellicht meer in gezeten. Tijdens de 2e race had ik toch moeite om het tempo van mijn teammaatje Vahstal te volgen. De auto voelde niet goed aan, maar deze podiumplaats geeft me toch uiteindelijk veel voldoening en natuurlijk de 2e plaats achter Vahstal is super”.
Naast de Renault Clio’s reden voor het Wijzonol Rhesus Racingteam ook de Suzuki’s van Jeroen den Boer uit Waddinxveen en Alexander Keijzers uit Apeldoorn. De eerste race voor het kampioenschap om de Formido Swift Cup stond al in de ochtend gepland. Jeroen den Boer die in het algemeen klassement 2e staat had tijdens de kwalificatie op zaterdag problemen om de juiste balans in zijn Suzuki te vinden wat dan ook resulteerde in een voor zijn doen teleurstellende 7e tijd. In een veld wat zeer dicht bij elkaar zat eindigde Keijzers als 17e , een resultaat waarmee hij toch zeer tevreden mocht zijn omdat de rondetijden van de top 18 dicht bij elkaar liggen.

Jeroen den Boer wist tijdens de race zich niet te verbeteren eindigde op de positie waar hij ook gestart was: plaats 7. Commentaar van den Boer: “Aanvankelijk kon ik het tempo prima volgen maar na een aantal ronden kreeg ik problemen met de remmen waardoor ik wist dat een goede klassering er verder niet meer inzat. Ik heb de race daarom consoliderend uitgereden en ga proberen om in race 2 weer op het podium te komen”.

Debutant Keijzers kon terugkijken op een meer dan goede race want gestart vanaf plaats 17 wist hij de race te beëindigen op een 10e plaats wat ook weer recht geeft op een aantal punten voor het kampioenschap. Keijzers: “Ik had een prima start en wist meteen aantal plaatsen op te schuiven in het volle veld. De auto voelde erg goed aan en de extra trainingssessies van de afgelopen weken, gaven me meer feeling met de auto en daardoor ook meer zelfvertrouwen. Halverwege de race raakte ik in gevecht met de auto voor mij en liep daardoor schade op aan de linkervoorzijde. Gelukkig had ik er weinig last van en wist daarna nog een aantal auto’s in te halen. Ik ben dan ook zeer tevreden met deze 10e plaats en kijk nu uit naar race 2 vandaag “.

Later op de middag volgde race 3. den Boer en Keijzers vertrokken vanuit positie 7 en 10 echter Keijzers spinde tijdens de opwarmronde en vertrok als gevolg daarvan vanaf een foutieve startpositie. Het gevolg was dat hij tijdens de race een zwarte vlag kreeg wat betekent: einde wedstrijd. den Boer wist in deze race wederom in een van de laatste ronden op te stomen naar plaats 3 nadat hij ronden lang op plaats 6 had gelegen. Door deze klassering wist hij dichter bij Hans Bos te komen en staat daardoor zelfs gedeeld 1e met Bos. Den Boer: “Typisch een “den Boertje” want ook tijdens de Pinksterraces wist ik vanuit geslagen positie in de laatste ronde terug te komen tot plaats 3. Wederom belangrijke punten erbij voor het kampioenschap en ga ik de eerstvolgende races volop de strijd aan met Hans Bos voor positie 1”.
De eerstvolgende races zijn tijdens het weekend van 5 en 6 juli in Assen.