Tumultueus raceweekend in Assen voor het Wijzonol Rhesus racingteam uit Apeldoorn

Al weer de 4e race van het Dutch Power Pack stond afgelopen weekend op het programma. Het Wijzonol Rhesus Racingteam streek ook neer op het TT-circuit van Assen om daar deel te nemen aan de races voor de Formido Swift Cup en de Dunlop Sportmaxx Clio Cup.

Teleurstellende resultaten Wijzonol Rhesus racingteam bij kwalificatie voor de Renault Clio Cup
Onder droge omstandigheden werden s’ochtends de kwalificaties verreden. Eerst was het de de beurt aan de Renault Clio’s. De piloten Addie van de Ven (Beekbergen) en Paul Vahstal (Amersfoort) wisten daarbij geen potten te breken. Paul van Riet de nummer 2 ging met de beste rondetijd aan de haal en Vahstal (de huidige nummer 1 van het kampioensschap) eindigde op de 6e kwalificatietijd. Van de Ven eindigde op een voor zijn doen teleurstellende 12e plaats. Van de Ven kampte met een onbalans in zijn auto en wist niet het goede ritme te pakken.

Alexander Keijzers kwalificeert zich in top-9
Daarna was het de beurt aan de Suzuki Swifts. Jeroen den Boer (Waddinxveen) en Alexander Keijzers (Apeldoorn) wisten zich in de top 10 te kwalificeren waarbij vooral de 9e tijd van Keijzers gezien het feit dat hij nog niet veel getraind had, een zeer goede prestatie was. Den Boer (samen met Hans Bos ook hier leider in het klassement) kwam niet verder dan een 6e tijd.

Den Boer sprokkelt kostbare punten voor kampioenschap bij elkaar
Op zaterdagmiddag stond de eerste race gepland van de Suzuki Swifts waarbij de Wijzonol auto’s vooraan in het startveld stonden. Een hoofdrol tijdens deze race was weggelegd voor Alexander Keijzers die als nieuwkomer in het veld direct na de start een aantal plaatsen op wist te schuiven en zich uitdrukkelijk melde bij de koplopers. Ronde na ronde wist hij de Bos (Gorinchem) achter zich te houden echter een kleine stuurfout in ronde 6 had tot gevolg dat
Bos met hoge snelheid Keijzers niet meer kon ontwijken. Keijzers moest met forse schade helaas de strijd staken. Bos kon de race vervolgen maar verloor wel een aantal kampioenschapspunten op den Boer die als 5e de race wist te beëindigen. Winnaar werd Tim van Gogh.

Zware crash Paul Vahstal tijdens race 1 Renault Clio Cup
Op zondagochtend was al vroeg de start van de eerste race om de Renault Clio Cup. Deze race kende een zeer hectisch maar ook dramatisch verloop voor het Wijzonol Rhesus Racingteam. De start verliep prima voor de coureurs Vahstal en van de Ven, waarbij Vahstal meteen aan het begin goed mee kon komen met een kopgroepje van 4. De voor Vahstal gestarte Jan Lammers stond na 1 ronde achterstevoren op de baan waardoor Vahstal opklom naar plaats 4 net achter Michael Bleekemolen. Tussen Bleekemolen ontspon zich een fel gevecht waarbij Bleekemolen Vahstal voor moest gaan. Door een remfout van Bleekmolen waardoor hij Vahstal toucheerde, wist Ronald van de Berg hierdoor Vahstal en Bleekemolen in te halen. In de laatste bocht zette Vahstal de aanval in op van de Berg en wist hem in de laatste bocht voor de finish te verschalken totdat van de Berg Vahstal hard van achteren ramde bij het opkomen van het rechte eind. Vahstal crashte zwaar en tijdens het passeren van de finishlijn en wist zijn zwaar beschadigde auto na honderden meters aan de kant neer te zetten. Direct na de race werden zowel van de Berg als Vahstal gediskwalificeerd waardoor beide titelkandidaten voor het kampioenschap kostbare punten lieten liggen. Lachende 3e kon in dit geval wel eens Pim van Riet zijn, die vooraan wist te eindigen en hoog staat in de tussenstand om het kampioenschap. Van de Ven eindigde de race op plaats 8 nadat hij gestart was vanaf positie 12.
Dank zij een knap staaltje teamwork van de monteurs wisten zij de auto van Vahstal te repareren vlak voor de start van race 2.
Alexander Keijzers laat zich nu ook weer nadrukkelijk zien van voren
Voor deze race starten echter eerst nog de Suzuki’s voor hun race 2. Den Boer vertrok vanaf P5. Keijzers startte vanaf de voorlaatste doordat hij in de race op zaterdag was uitgevallen. Direct na de start bij het uitkomen van de eerste bocht had Keijzers meteen al 3 Suzuki’s die voor hem lagen ingehaald en wist deze lijn door te zetten tot ronde 10 waar hij maar liefst 12 rijders had ingehaald en op plaats 10 reed. Door een kleine stuurfout viel hij uiteindelijk terug naar de 14e plaats, een resultaat waarover de coureur uit Apeldoorn meer dan tevreden kan zijn. Keijzers: “Ik kan wel stellen dat het circuit Assen mij uitstekend ligt! Ik heb enorm veel progressie gemaakt en heb laten zien dat ik weet wat racen is. Er had beslist nog meer ingezeten, echter ik maakte een klein foutje aan het einde van de race waardoor ik van plaats 10 terugviel naar plaats 14. Ik heb de lijn nu goed te pakken en dit smaakt duidelijk naar meer!”

Den Boer wist tijdens de race uiteindelijk 1 plaats op te schuiven tot plaats 4 achter o.a. Tim van Goch die wederom de race wist te winnen. Doordat medekoploper Bos nu ook weer achter den Boer finishte staat den Boer nu steviger aan kop. Den Boer: “Helaas dit weekend geen podiumplaatsen voor mij. Wel ben ik blij dat ik mijn concurrent Bos twee keer achter mij wist te houden waardoor ik nu wat ruimer aan kop sta. Het was een leuke race, de auto was goed, maar meer zat er helaas niet in”

Vahstal eindigt knap als 4e tijdens race 2, van de Ven strandt in grindbak
Ondanks het feit dat Paul Vahstal moest afwachten of zijn auto weer goed zou rijden na de zware crash had hij een superstart want direct voor het ingaan van de eerste bocht, lag hij al al op plaats 3 door een mooie uitrem-actie op Michael Bleekemolen. Met kunst en vliegwerk wist hij treintje van 4 auto’s achter hem af te houden en wist daardoor verrassend als 4e te eindigen. Sandra v/d Sloot van het Landmachtteam wist deze race met grote voorsprong knap als 1e te finishen. Van de Ven kwam er deze race niet aan te pas en moest na een uitwijkactie al in de 2e ronde de grindbak op zoeken.

Ondanks de zware crash tijdens race 1 kon Vahstal terugkijken op een prima weekend: “Ondanks deze zware crash heb ik een superweekend gehad met veel strijd en dramatiek. De monteurs van ons team hebben een super prestatie geleverd door de auto in amper 4 uur weer rijklaar te krijgen. Vraag niet hoe, maar ik heb het tot het laatst de boel af weten te houden”

Van de Ven zat duidelijk in mineur na zijn races hier op het circuit van Assen. Van de Ven: “Dit was duidelijk niet mijn weekend. Iedere race weet ik mij altijd in de top-3 te kwalificeren echter nu kwam ik niet verder dan de 12e tijd en dat weet je dat het lastig is je omhoog te werken. Tijdens de trainingen en kwalificatie had ik problemen met de afstelling van de auto. Tijdens de 2e race moest ik uitwijken voor Sheila Verschuur waardoor mijn auto uitbrak van achteren en ik in de grindbank belande. Helaas en zal ik dit weekend maar snel vergeten.”

Eerstvolgende races op Zolder – België
De eerstvolgende races voor het Wijzonol Rhesus Racingteam zijn in het weekend van 9 en 10 augustus 2008. Dit maal trekt het racecircus naar België om daar deel te rijden tijdens de prestigieuze Formule Masters die op het circuit van Zolder worden verreden.