Seizoensfinale in Assen brengt weinig succes voor Rademaker

ASSEN (Nederland) – Tijdens de Finale Races op het TT Circuit Assen kregen de Superlights van de Supercar Challenge voor de laatste maal dit seizoen de kans om naar het podium te komen. De snelle Radicals en Praga’s kwamen op 19 en 20 oktober aan de start van de laatste twee races waarin nog de nodige kampioenschappen beslist moesten worden.

Kwalificatie, zaterdag 19 oktober

Het was de bedoeling om tijdens de kwalificatie en de eerste race een tweede auto in te zetten. Helaas plofte de motor van de tweede auto in de training waardoor het team met de eigen auto verder ging. Rick G klokte een 1:43.439, goed voor de tweede plek in de SR3.

Race 1, zaterdag 19 oktober

De Black Bullitt auto wist in de race naar de zevende positie algemeen op te klimmen en werd daarmee de tweede geklasseerde Radical SR3, wat wederom een beker opleverde. Rick blikte terug: “De race ging vandaag niet al te best. Voor het weekend hebben we besloten om met twee auto’s te rijden. In de kwalificatie plofte de motor van de gehuurde auto, waardoor we alsnog samen in de Black Bullitt auto moesten rijden. Wibo is na zijn spin prima naar voren gereden en heeft de aansluiting weer gevonden.”

“Ik ben gestart in onze eigen auto, helaas ben ik na de start gespind en moest ik vanuit het achterveld naar voren rijden. Rick heeft het stuur overgenomen en bracht de auto naar het podium” vertelde Rademaker na afloop van de race.

Uitslag race 1, zaterdag 19 oktober

1 Henk Thuis, 2 Martin Short, 3 Pim van Riet, 4 Ko Koppejan, 5 De Graaff / Ribbens, 6 Van Hover / Houthoofd, 7 Rick G / Wibo Rademaker, 8 Van der Pol / Van Elk

Met flink wat sleutelwerk wisten de monteurs een nieuwe motor in de gehuurde bolide te hangen en de auto voor de tweede race net op tijd weer klaar te zetten voor Wibo Rademaker. De motor had wel een flinke hoeveelheid paardenkrachten minder waardoor een goede klassering moeilijk zou worden. Het motorblok leverde maar liefst 50 pk minder dan dat van de Black Bullitt wagen. De twee coureurs tosten om wie welke auto zou besturen, wat uitwees dat Wibo de Black Bullitt zou nemen en Rick de gehuurde en minder krachtige 1.340cc wagen.

Race 2, zondag 20 oktober

De tweede race op zondagmiddag werd verreden onder een mooi openbrekende hemel. De regenval die werd voorspelt bleef uit, de bewolking week gedurende de middag en blauwe lucht en zon konden worden waargenomen.

Een mooie middag voor de laatste racekilometers van de Supercar Challenge. De laatste race werd door de mannen van Black Bullitt Racing begonnen met twee auto’s zoals voorafgaand aan het weekend al de bedoeling was. Dankzij sleutelwerk van de monteurs konden Rick en Wibo beiden in een eigen wagen aan de start komen. Helaas voor Wibo zou hij de finishvlag niet zien omdat hij in contact kwam met een andere auto en stil kwam te staan naast de baan. Teamgenoot Rick kon met een derde plaats in de SR3 klasse de eer van het team hooghouden.

Na de race vertelde Rick: “Ik heb lekker gereden en een podium gepakt in de SR3 klasse en ben zevende geworden in de algemene klassering. We hebben dit jaar heel erg veel geleerd over de auto en over de Supercar Challenge en hebben het naar ons zin. Voor volgend jaar komen we zeker terug en proberen we een stapje hoger te gaan in dezelfde klasse.”

Uitslag race 2, zondag 20 oktober

1 Martin Short, 2 Henk Thuis, 3 Ko Koppejan (winnaar en kampioen SR3 klasse), 4 De Graaf / Ribbens, 5 Van Elk / Van der Pol, 6 Rob Kamphues, 7 Rick G (derde in de SR3 klasse), 8 Le Sage / Duez, DNF Wibo Rademaker

Eindstand Radical SR3 na 13 races:

1. Ko Koppejan 188 punten, 2. Rick G 142 punten, 3. Wibo Rademaker 105 punten, 4. Rob Kamphues 89 punten, 5. Wim Jeuris 64 punten, 6. Priscilla Speelman 37 punten

Rond de klok van 12.00 uur op zondag wordt de Supercar Challenge verslagen via SBS Autosport. Ook MotorsTV schenkt aandacht aan de fraaie toerwagenklasse waarvan de Superlights integraal onderdeel uitmaken.