Rhesus racing ook in 2011 actief met Aston Martin GT4

FIA Europees GT4 kampioen van 2010 komt met een ijzersterke line up om haar titel te verdedigen. Jan Joris Verheul en Dennis Retera zullen in de door de Galaxy Group ondersteunde Rhesus racing Aston Martin GT4 plaatsnemen

Afgelopen seizoen heeft het Galaxy Rhesus racing team alle records verbroken. Met vorig jaar van de 9 van de 12 pole positions, 5 overwinningen, 6 tweede plaatsen en 2 derde plaatsen mocht zij zich een waardig kampioen noemen!

Dit seizoen zal Rhesus racing haar team kampioenschap gaan verdedigen met twee ijzersterke en ervaren coureurs; voormalig A1 GP rookie coureur Dennis Retera en BMW 130i cup kampioen en ervaren Aston Martin GT4 coureur Jan Joris Verheul.

Vanuit de wetenschap dat topsporters zich alleen maar kunnen bewijzen en verbeteren als zij zich volledig op hun topprestatie kunnen richten, is het team er alles aan gelegen een strakke organisatie neer te zetten. Door de inzet van uitstekende engineers, monteurs, begeleiders en trouwe sponsoren garandeert het team dit uitgangspunt.

Met deze line up onderstreept zowel Galaxy als Rhesus racing haar ambitie om jong talent te ondersteunen. Ondersteunen van talent is misschien wel de belangrijkste pijler van de visie van Rhesus racing. Het credo “talent gaat voor geld” staat hoog in het vaandel van Rhesus racing. Rhesus racing heeft dan ook dit seizoen weer geprobeerd een gezonde balans te vinden tussen talent & geld, samen met haar trouwe hoofdsponsor de Galaxy Group, zullen dit seizoen Dennis Retera en Jan Joris Verheul dan ook alle kans krijgen hun talenten op topniveau te demonstreren.

Quotes:

Dennis Retera: “Na vorig jaar al gesproken te hebben met Rhesus racing. Nu gelukkig een deal met een super team met gedreven en gezellige mensen die net als ik enorm prestatie gericht zijn. Ook ben ik erg blij met m’n teamgenoot Jan Joris Verheul! Sterk team, goeie rijders dus een enorme drive om er vol tegenaan te gaan en de titel te verdedigen. Ik kan gewoon niet wachten tot de eerste race!. ”

Jan Joris Verheul: “Over een paar weken begint het race-seizoen weer. Dit keer met een nieuwe uitdaging en een nieuw team. Na vorig jaar alleen in de Aston Martin gereden te hebben in het Dutch GT4 zal ik nu samen met Dennis Retera, een zeer snelle coureur, uitkomen in het Europese GT4. Een ervaren en gedreven team met de Europese titel op zak, stelt hoge verwachtingen die ik graag samen met Dennis wil waar maken! Het doel is duidelijk we gaan voor de titel! “

Job Kunst: “Met deze twee geweldige rijders zetten we weer een volgende stap om het door ons (Galaxy) ondersteunde Rhesus Racing verder te laten groeien. Wederom zetten we met zijn allen een grote stap in een steeds professioneler wordend team waar wij als organisatie ons graag aan willen spiegelen. Met deze line up beschikken we over een meer dan sterk team waar zeker rekening mee gehouden zal moeten worden in het kampioenschap !!“

Andre Kool: “Ik ben verschrikkelijk blij dat we deze twee top rijders hebben kunnen interesseren om voor Rhesus racing te gaan rijden. Ik ben er van overtuigd dat we ons kampioenschap goed kunnen verdedigen. Naast het rijden van het Europese sprint kampioenschap zijn we nog druk bezig om een auto in de Blancpain endurance series in te zetten. We krijgen dus een druk jaar met daar boven op ook nog de voorbereidingen op het rijden van het Europese FIA GT3 kampioenschap volgend jaar. Hiervoor zijn we ook met verschillende partijen aan het praten, kortom ambities genoeg!”