Podium voor Rademaker op zondag

ZANDVOORT (Nederland) – Tijdens de Trophy of the Dunes op 7 en 8 september kwamen alle divisies van de Supercar Challenge aan de start. De Superlight divisie met onder andere de Winkelstraat Radical SR3 van Rick van Geffen en Wibo Rademaker zal twee maal een race van een uur rijden gedurende het weekend dat bol staat van GT en toerwagenraces. Zelfs een Britse GT serie stak de Noordzee over om acte de présence te geven op het Nederlandse duinencircuit van Zandvoort.

Kwalificatie, vrijdag 6 september

De snelle Radical kon prima uit de voeten op de mooie piste met diverse blinde en snelle bochten, waardoor het rijdersduo Geffen / Rademaker met een 1:44.978 de derde tijd in de SR3 klasse van de Superlight divisie uit het vuur wisten te slepen.

Race 1, zaterdag 7 september

In de eerste race startte Rick van Geffen om al na enkele ronden de strijd te moeten staken. Na een spin in de Mastersbocht werd de auto nog aangetikt door een andere Radical. De schade voor beide Radicals was dermate, dat verder racen niet meer mogelijk was. De zwart gouden bolide van Van Geffen / Rademaker Did Not Finish (DNF).

Op zijn korte optreden van de eerste race op zaterdag blikte de snelle Radical coureur na afloop kort terug: “Ik had een redelijk start, maar werd na een spin in de Mastersbocht aangetikt door een andere Radical, die me niet meer kon ontwijken. Helaas was dat direct het einde van onze race. Erg jammer!”

Met het oog op de volgende race een dag later op zondag vertelde Rick: “We hebben flink wat schade opgelopen door de tik vandaag, maar dat gaan we herstellen. Op naar morgen met nieuwe kansen!”

Uitslag race 1, zaterdag 7 september

1 Martin Short, 2 Frijns / Wijnen, 3 Danny van Dongen, 4 Ko Koppejan, 5 De Graaff / Ribbens, 6 Tomas Vojcek, 7 Berry van Elk, 8 Benny Goossens, DNF Rick G / Wibo Rademaker

Race 2, zondag 8 september

Tijdens de race op zondag verging het Wibo alleen aanzienlijk beter dan tijdens de eerste race samen met Rick op zaterdag. De zondagse race kon worden afgemaakt op de tweede positie in de SR3 klasse en op de vijfde plek in de algemene rangschikking van de Superlight divisie. Wibo stond er tijdens de tweede racedag wel alleen voor omdat Rick ziek naar huis moest vertrekken.

Het ging gedurende de hele race prima met de zwart met goud gekleurde Radical die goede tijden wist neer te zetten en dat terwijl de auto niet perfect was na de schade die tijdens de eerste race werd opgelopen. De achtervleugel werd vervangen door een exemplaar van een reservewagen van Henk Thuis, hierdoor kampte de bolide wel met een stuk minder neerwaartse druk wat in de bochten flink wat snelheid kostte. Desondanks kwam Wibo Rademaker als tweede van de SR3 klasse over de meet.

Terugblikkend vertelde de snelle Radical coureur: “Mijn start was niet geweldig, ik was iets te langzaam weg. Tijdens de race heb ik dat wel weer goed kunnen maken door tijden in de 1:46 te rijden. Ik heb een goed gevoel over het weekend. En ik heb een mooie beker mee naar huis kunnen nemen, magnifiek!”

Uitslag race 2, zondag 8 september

1 Martin Short, 2 Ko Koppejan, 3 De Graaff / Ribbens, 4 Danny van Dongen, 5 Wibo Rademaker (tweede in de SR3 klasse), 6 Tomas Vojcek, 7 Houthoofd / Van Hover, 8 Rob Kamphues

Tussenstand kampioenschap na 9 races:

1. Ko Kopppejan 100 punten, 2. Rick G 90 punten, 3. Rob Kamphues 71 punten, 4. Wibo Rademaker 69 punten, 5. Wim Jeuris 64 punten, 6. Priscilla Speelman 37 punten

De volgende race van de Supercar Challenge staat op stapel voor 29 september aanstaande. Het Belgische circuit van Spa-Francorchamps zal dan voor de tweede maal dit seizoen het toneel vormen voor een fraaie strijd met alle dikke Supercar Challenge wagens gelijktijdig op de zeven kilometer lange asfaltstrook door de Ardennen. Het voorlaatste evenement van de 2013 kalender zal ongetwijfeld wederom een spektakelstuk worden.

Intussen worden de verrichtingen van de Supercar Challenge op televisie gebracht in het programma SBS Autosport dat op zondag morgen rond de klok van 12.00 uur wordt uitgezonden. Ook MotorsTV verslaat de grootste GT en toerwagen raceserie van de Benelux.