Jeroen den Boer van Wijzonol Rhesus Racing zeer succesvol tijdens A1 GP Zandvoort

Tijdens de A1 GP, die in het weekend van 4 en 5 oktober werd verreden op het circuit van Zandvoort wist Jeroen den Boer van het Wijzonol Rhesus racingteam tijdens de Formido Suzuki Swiftcup maar liefst 2x het podium te beklimmen. De coureur uit Waddinxveen die voor het Apeldoornse Rhesus racingteam rijdt, werd op zaterdag knap 2e nadat hij vanaf positie 5 was vertrokken. Op zondag wist hij zichzelf te overtreffen door als 1e te finishen waardoor hij de koppositie in de tussenstand om het Nederlands kampioenschap om de Formido Swift cup van Sandra Douma heeft overgenomen. Alexander Keijzers uit Apeldoorn eindigde in race 1 als 8e en had in race 2 minder geluk en crashte spectaculair halverwege de race in de vangrail waarna zijn auto brand vatte. Gelukkig wist de onfortuinlijke coureur zijn bolide veilig aan de kant te zetten en kon hij niet anders doen dan zijn teammaatje den Boer vanaf de kant van de baan zien finishen als winnaar. De wedstrijden om de Suziki Swift cup werden in het voorprogramma verreden van de A1 GP waar Jeroen Bleekemolen voor team Nederland zijn opwachting maakte.

Den Boer wist zich op vrijdag als 5e te kwalificeren. Koploper Douma wist de 3e tijd neer te zetten. Op zaterdag vertrok het veld op een droge baan voor race 1. In een spannend gevecht reed den Boer naar de kop van het veld en waar zich een boeiend gevecht om de podiumplaatsen ontspon. Ronde na ronde reed hij op positie 3 achter klassementsleider Douma maar na stevig aandringen in de laatste ronde wist hij alsnog langszij te komen en als 2e te finishen voor Sandra Douma. Winnaar werd Marcel Dekker. Alexander Keijers wist zich tijdens de eerste race knap op te werken vanaf plaats 15 naar plaats 8

De 2e race op zondag werd onder kletsnatte en stormachtige omstandigheden verreden. Onder deze barre omstandigheden was er volop spektakel op de baan. Den Boer startte sterk en wist samen met Marcel Dekker een stevige voorsprong op te bouwen totdat de safetycar de baan op kwam en het veld in elkaar schoof. Na de herstart wist ook Pieter Schothorst aansluiting te krijgen bij dit tweetal. In de laatste ronde van de race kwam Schothorst sterk op en reed naar de achterbumper van den Boer. In een man-tot-man gevecht kwam den Boer uiteindelijk toch met een minimale voorsprong als 1e over de finish. Concurrent Douma zakte ver terug en eindigde op plaats 8.

Alexander Keijzers zorgde voor volop spektakel op het circuit door hard de vangrail in te gaan na een aanraking van een andere coureur. Terwijl zijn Suzuki Swift brand vatte vervolgde hij zijn race, niet wetende dat zijn auto in brand stond. Ternauwernood wist hij na een paar honderd meter zijn zwaar beschadigde auto ongedeerd te verlaten.

Commentaar van den Boer:
‘Het was een heel fijn weekend voor mij. Ik heb berekenend gereden en de kansen gepakt op het moment dat die er waren. De 2e race was hard werken op de spekgladde baan. Jammer dat de safetycar er aan te pas moest komen want op dat moment had ik al een aanzienlijke voorsprong op mijn concurrenten maar gelukkig wist ik toch als 1e te eindigen. Het voelt weer goed om bovenaan te staan en ik ben vol zelfvertrouwen voor de 2 laatste races dit seizoen. Het kampioenschap lonkt!

Commentaar van Keijzers:
‘Over de race op zaterdag kan ik tevreden terugkijken want ik wist toch vanuit plaats 15 naar plaats 8 te rijden. Op zondag begon het ook goed want na een ronde of 5 lag ik op plaats 8. Ik kreeg een harde beuk van achteren en wist via de vangrail toch weer op de baan te komen. Ik zag wat vlammen achter de auto vandaan komen maar wist op dat moment niet dat mijn auto bijna volledig in brand stond. Na een paar honderd meter hield mijn auto ermee op. De beelden op TV waren nogal spectaculair heb ik gehoord dus heb ik op een andere manier gezorgd voor wat ‘vuurwerk’!

Tijdens het laatste raceweekend om de Formido Suzuki Swift cup wat zal worden verreden in Zandvoort in het weekend van 25 en 26 oktober maakt Jeroen den Boer grote kans om Nederlands kampioen te worden.