Gloednieuwe winkelstraat.nl auto wordt tweemaal tweede

Heusden – Zolder (BELGIË) – In het kader van de Superstars @ Zolder kwamen op 22 en 23 juni de Superlights van de Supercar Challenge in actie. De bolides die volgepompt zijn met echt race DNA en gekenmerkt worden door een laag gewicht en een potente motor, een interessante combinatie die garant staat voor spektakel. De fraaie open Radicals zullen de strijd aanbinden met LMP-achtige Praga’s. De divisie zal zeker de ogen van diverse internationale rijders als Vitantonio Liuzzi en Nicola Larini op zich gericht weten. De voormalig F1 rijders die zelf in de Superstars uitkomen zullen geïnteresseerd en geïntrigeerd zien hoe de rappe en lichte wagens op het scherpst van de snede strijden.

Kwalificatie, vrijdag 21 juni

De Radical SR3 van Rick G legde met een tijd van 1:39.212 de 3.977 meter lange baan af. Hiermee wist het duo Rademaker/ Geffen de elfde startpositie algemeen te verwerven en vierde in SR3 klasse. Deze plek is in het middenveld waarmee ze een aantal wagens voor zich moeten dulden die zijn uitgerust met een forsere motor. De mannen die in de SR8 uitvoering rijden nemen weliswaar deel aan dezelfde race, maar hebben hun eigen kampioenschapsstrijd. De kracht van een V8 motor is nou eenmaal niet vergelijkbaar met een 1500 cc Suzuki Hyabusa blok, al is dit de snelste productiemotor met een conventioneel motorblok.

Race 1, zaterdag 22 juni

De eerste van twee races werd op zaterdagmiddag verreden onder droge omstandigheden. Het wolkendek was weliswaar overduidelijk aanwezig, er vielen nauwelijks druppels uit. Met de elfde startpositie in handen begon Wibo Rademaker aan het avontuur, dat hem bijna een podiumplek in het algemene klassement opleverde. De SR3 was snel genoeg om mee te komen in de kop van het veld, terwijl de rijder de wagen vakkundig door het veld loodste. De tot 45 minuten ingekorte eerste race leverde voor Rademaker vanaf de startlijn al positiewinst op. Hij was nog voor de Eerste Linker al twee man voorbij om een ronde later de top vijf aan te gaan vallen. De rappe coureur liet zien dat dit circuit voor de SR3 uitermate goed is en dat zelfs de potentere SR8 hier kan worden aangevallen. In de loop van de race, na de verplichte pitstop kwam Rademaker als derde over start finish. Hij hield hiermee onder andere Martin Short in een SR8 achter zich!

De koersdirectie legde Wibo Rademaker een strafpassage door de pitstraat op vanwege een te laat gemaakte pitstop, wat hem veel tijd kostte. Niettemin behield hij de tweede plek in de SR3 divisie. Algemeen viel hij terug tot de zesde plek. Over de strafpassage vertelde hij: “Ik had pech met de pitstop. Ik kwam te laat binnen door een communicatieprobleem. De radio was stuk waardoor ik het team niet hoorde en dus te laat binnen kwam. Hiervoor kreeg ik die drive-through-penalty.”

Over de nieuwe bolide vertelde Wibo: “De auto is een week geleden gebouwd en een paar dagen geleden bestickert, dus we hebben nog helemaal niet gereden. Ook dit circuit is voor ons onbekend, dus we hebben vrijdag maar twee vrije trainingen gereden. Met de weinige ervaring die we hebben ben ik meer dan tevreden met het resultaat.”

Uitslag race 1, zaterdag 22 juni

1 Henk Thuis (SR8), 2 Filip Declerq (CN), 3 Martin Short (SR8), 4 Jürgen van Hover / David Houthoofd (CN), 5 Rob Kamphues (SR3), 6 Wibo Rademaker / Rick G (SR3), 7 Klaas Koppejan (SR3), 8 F. Sini

Race 2, zondag 23 juni

Met de hele dag afwisselend buien en zon leek het een lastige race te kunnen gaan worden voor de Superlights divisie van de Supercar Challenge. De lichte bolides kunnen in de regen erg listig zijn door de sterk afnemende grip en de relatief vele paardenkrachten die de Radicals hebben. De gloednieuwe bolide van Winkelstraat.nl reed dit weekend pas de eerste racekilometers en wist desondanks ook in de tweede race weer de tweede positie te verwerven. De tweede positie in de eerste race kon nog een incident zijn. Tweemaal een tweede positie behalen bewijst dat er geen sprake is van geluk, maar van kunde. Van Geffen bleek een kundig rijder met de SR3 van Radical, hij hoefde in de tweede race slechts Klaas Koppejan voor zich te dulden. Rick werd op de hielen gezeten door televisiepresentator Rob Kamphues die eveneens goed presteerde in de open bolide.

Rick G: “Ik zou als vierde starten in onze klasse, maar één van der SR8’s spinde in de opwarmronde waardoor het startveld extra ruimte bood voor een betere positie. Ik maakte gelijk twee posities goed, maar verloor weer twee plekken in de Bianchibocht. Daarna werd ik bij een inhaalactie geramd door een andere Radical waardoor ik een aantal ronde uit mijn ritme was. Tijdens de verplichte pitstop heb ik me kunnen herpakken en ben ik begonnen aan een spannende inhaalrace. Nadat ik Rob Kampheus had weten in te halen na een fraaie strijd, bleek dat te weinig tijd resteerde om nog te gaan strijden om de eerste positie. Daarna heb ik de race iets rustiger uitgereden. Het is een top auto om in te rijden en door Van gaal B.V. is het ook nog eens een erg fraaie uitvoering geworden.

De super light klasse is perfect voor ons team om de hoofdsponsor winkelstraat.nl optimaal te promoten door goede klasseringen te rijden. Daarnaast heeft Rhesus Racing onder leiding van Jarno Born de auto super afgesteld en geprepareerd voor de races en Intrax heeft de auto in prima staat afgeleverd en in een paar dagen opgebouwd!”

De volgende race zal in het weekend van vier augustus gehouden worden in Assen Hoofdsponsor Winkelstraat.nl gaat aan dit raceweekend extra aandacht besteden via hun website en social media.

Uitslag race 2, zondag 23 juni

1 Henk Thuis (SR8), 2 Nicola & Stefano de Val (CN), 3 Danny van Dongen (PR1), 4 Filip Declerq (CN), 5 Martin Short (SR8), 6 Klaas Koppejan (SR3), 7 Rick G / Wibo Rademaker (SR3), 8 Rob Kamphues (SR3)

Tussenstand Radical SR3 divisie na 5 races:

1.Ko Koppejan 38 punten, 2. Priscilla Speelman 37 punten, 3. Rob Kamphues 37 punten, 4. Rick G / Wibo Rademaker 36 punten, 5. Wim Jeuris / G. Werckx 28 punten, 6. Kris Cools, Patrick Engelen 25 punten

SBS Autosport en MotorsTV verslaan de Supercar Challenge. ’s Zondags rond 12.00 uur wordt SBS Autosport uitgezonden, waarin aandacht voor Van Geffen en Rademaker.

Bron: Persbericht www.autosport.nl