De eerste punten voor Rhesus racing zijn weer binnen

ZANDVOORT (25 april 2011) Coureurs Jan Joris Verheul en Dennis Retera mochten afgelopen weekend vier maal op het podium staan en haalde zo voor zowel het Europese als Nationale GT4 kampioenschap belangrijke punten binnen.

Na een moeilijke kwalificatie met in beide kwalificaties een code rood was het Jan Joris Verheul in de Rhesus racing Aston Martin die de eerste pole van dit seizoen veiligstelde. Dennis Retera kwam, door de code rood die net op de piek van z’n banden viel, niet verder dan een vijfde plek.

De sprintrace van Jan Joris Verheul verliep goed en in de race moest hij alleen de Italiaanse WTCC coureur Stefano D’Aste in de super snelle Lotus Evora voor laten gaan. Net voor de race had de teamleiding besloten zich ook in te schrijven voor het Nationale kampioenschap en aldus eindigde Jan Joris Verheul zowel in het Europese als in het Nationale klassement op de 2de plek.

“Ondanks een mindere start kon ik de Lotus nog een rondje of 7 achter mij houden, daarna moest ik hem echt laten gaan” aldus Jan Joris Verheul over zijn eerste GT4 race met het team van Rhesus. ”Daarna dook de Ginetta van Chris Stockton in een gat wat er niet was en raakte we elkaar wat mij een kromme spoorstang opleverde. Ik had dan ook de laatste ronden erg veel moeite om de auto op de baan te houden”.

Dennis Retera mocht in zijn sprintrace starten vanaf de 5de plek, dankzij een geweldige start schoof hij al snel 2 plaatsen op maar kon hij deze positie niet vast houden. Dennis eindigde zijn race op dezelfde plek als hij was begonnen en was daar zelf niet tevreden mee.

Bij de hoofdrace mocht de Aston Martin van Rhesus racing starten vanaf de 3de plek en Dennis had de eer om de eerste stint voor zijn rekening te nemen. Met een geweldige start schoof Dennis Retera direct al een plaatsje op en behield hij lange tijd deze positie. Na de pitstop werd het stuur door Jan Joris overgenomen maar na deze stop bouwde de banden dusdanig snel af dat de Rhesus racing coureur het uiteindelijk niet verder kon schoppen dan een welverdiende 3de plaats op zowel het Europese als het Nationale podium.
Dennis Retera, die de eerste stint voor zijn rekening nam en zich onderscheidde met snelle tijden. “Ik ben het niet zo gewend, maar het is – zeker na mijn eerste hoofdrace ooit – leuk om op het podium te staan”, oordeelde Retera.

De volgende race zal plaatsvinden op het circuit van Silverstone op 5 juni aanstaande.